Parhaat siveltimet mineraalimeikkiin


Kauniin meikin onnistumisessa tärkein asia ovat oikeanlaiset, puhtaat työvälineet. Satsaa hyviin ja laadukkaisiin siveltimiin, ja hoida niitä hyvin, jolloin saat nauttia hankinnoistasi vuosia! Tämä kirjoitus avaa sinulle mineraalimeikkien maailmaa, ja opastaa työvälineiden valintaan. 

Mietitkö mineraalimeikkien hankintaa, mutta et ole lainkaan selvillä siitä, miten tuota irtopuuterimaista tuotetta tulisi käsitellä? Et varmasti ole ainoa, ja itsekin uskaltauduin testaamaan tuotteita ensi kertaa vasta kahden vuoden harkinnan jälkeen. 

Mineraalimeikkipuuteri työstetään pyöritellen vähissä erin suuren siveltimen harjasten ”sisään” ennen kuin se pyöritellään siveltimen avulla iholle. Levitys iholle aloitetaan kasvojen ulkokehältä ja edetään pyörivin liikkein kohti kasvojen keskiosaa.

Perinteisesti mineraalimeikkipuuterille suositellaan kabuki-sivellintä, joka on erittäin tiheäharjaksinen ja pullea, synteettisestä tai luonnonkarvasta valmistettu lyhytvartinen sivellin. 

Ammattilaisten käytössä näkee usein kuitenkin pitkävartisia pulleita siveltimiä, sillä niistä saa aivan erilaisen otteen, ja ne sopivat samoihin sivellinpussukoihin ja -taskuihin kuin muut meikkaamiseen tarvittavat siveltimet.

Puuterisiveltimiä löytyy erikokoisia ja eri materiaaleista valmistettuina. Voit valita synteettisen karvan tai luonnonkarvaisen, joka on valmistettu usein vuohenkarvasta. Mineraalimeikkipuuteri vaikuttaa kokemukseni mukaan levittyvän iholle tasaisemmin synteettisillä harjaksilla, mutta viimeistelypuuteri, kuten Lavia Cosmeticsin Dream Powder (Unelmapuuteri) on parempi sutia iholle luonnonkarvaisella isolla siveltimellä.

Siveltimen harjakset on liimattu tavallisesti metalliseen hylsyyn ja muu varsi voi olla lakattua puuta tai muovia. Myös kokonaan alumiinivartisia siveltimiä on markkinoilla. Alumiinivartinen sivellin kestää kovaa ja pitkäaikaista käyttöä, koska hylsyn ja varren kiinnitys ei petä vuosienkaan päästä.

Siveltimen hintaan vaikuttavat käytettyjen materiaalien laatu ja määrä. Luonnonmateriaalit maksavat enemmän, ja mitä tuuheampi ja pulleampi aitokarvainen sivellin on, sitä arvokkaampi se myös on. Täytyy huomioida myös siveltimen käyttötarkoitus; puutereiden levityksessä tiheämpi harjas antaa laadukkaamman lopputuloksen. Koska mineraalimeikit työstetään ennen iholle levittämistä siveltimen sisään, on lopputuloksen kannalta oleellista, miten paljon tuotetta saa siveltimeen eli miten pullea sivellin on.

Oma suosikkini mineraalimeikkipuuterin levitykseen on kaksoiskarvasivellin, joka soveltuu mineraalimeikkipuuterin lisäksi nestemäisen meikkivoiteen tai päivävoiteen levitykseen. Kaksoiskarvasivellin muodostuu tavallisesti valkoisista synteettisistä harjaksista ja tummista luonnonkarvoista. Kaksoiskarvasiveltimessä yhdistyvät synteettisten ja aitokarvaisten siveltimien hyvät puolet. Luonnonkarvainen osa ottaa mineraalimeikkipuuteria paljon itseensä ja synteettinen levittää tuotteen tasaisesti iholle.

Siveltimen oikea valinta ei ole sääntö vaan omat mieltymykset ja tottumukset ratkaisevat lopulta oikean valinnan. Miltä sivellin tuntuu otteessasi, istuuko se hyvin ja onko kätesi luontevassa asennossa kun käytät sivellintä? Miltä harjakset tuntuvat kasvoillasi? Ovatko harjakset sopivan taipuisat ja pehmeät vai joudutko painamaan liikaa? Viime kädessä mikä tahansa puuterisivellin ajaa tehtävänsä myös mineraalimeikkien levityksessä, mutta pitkäaikaiseen käyttöön kannattaa hankkia sivellin käyttäen harkintaa.

Laadukas sivellin on silloin, kun se tuntuu hyvältä juuri Sinun käytössäsi. Voin antaa vain hyviä suosituksia, ja tiedäthän, että tarjoan verkkokaupassa nyt myös ammattilaisten hyviksi toteamia siveltimiä kauniin meikin tekoon!